De Groene Boerderij

Wat doen wij?

Al voor de omschakeling naar biologische landbouw zochten we naar een eerlijke landbouwmethode waarin respect voor natuur, dier en mens centraal staat. Onze stallen zijn aangepast aan de noden van onze dieren. Al onze varkens beschikken over een ingestrooide binnenruimte, een buitenruimte, ruwvoer en hebben een kans om te wroeten.

Zoals op elk biologisch landbouwbedrijf werken wij zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Voederbesparende of preventieve antibiotica zijn eveneens taboe. Het gekweekte vlees wordt rechtstreeks aan de consument verkocht en is de beste garantie voor eerlijk, gezond en smakelijk vlees. Om deze rechtstreekse verkoop zelf te kunnen realiseren, en zo de controle te hebben over het gehele verwerkingsproces, heb ik de opleiding slager, spekslager gevolgd, en met succes volbracht. Ondertussen heeft onze oudste zoon ook zijn diploma slager, spekslager behaald en werkt ook hij volop mee in onze winkel.

Door te kiezen voor specifieke varkensrassen, en lijnen binnen deze rassen, hebben wij een “eigen varken” ontwikkeld dat uitmunt in malsheid, sappigheid en smakelijkheid. Samen met een zo natuurlijk mogelijke bedrijfsvoering heeft dit geleid tot een zeer gezond en sterk varken. Wij hebben ons eigen gekweekt varkensras de naam “Pubentes varken” gegeven. Pubentes is het latijns voor sappig en dit is ook waarin ons varkensvlees uitmunt, sappigheid, malsheid en smakelijkheid.

In de loop van de jaren is op vraag van de klanten ons assortiment uitgebreid met rund-, kip-, kalkoen-, kalfs-, lamsvlees en meerdere soorten fijne vleeswaren. Alles vanzelfsprekend gecertificeerd biologisch, rechtstreeks van eigen boerderij, of zo veel mogelijk van andere biologische boerderijen. Met enige fierheid kunnen wij dan ook zeggen dat wij naast een gecertificeerd biologisch landbouwbedrijf, ook gecertificeerd zijn als biologische slager.